Tuesday, October 1, 2013

Subtropisch zwembad dan wel zonder water!

Hierbij een kort bericht van Eileen en mij, ook al is dat helemaal niet logisch gezien we zes uur overstaptijd hebben. MAAR we hebben internet en dus wilden we even iedereen jaloers maken. Hahaha. (Iets anders beweren, is onzin).

Na een negen uur durende vlucht van Brussel naar Doha* waarbij we hebben mogen genieten van culinaire kunsten volgens de islamitische traditie (bedenk: curry, kip en dürüm dan zit je er ongeveer in de buurt), vele films, tv-series en games zijn we dan uiteindelijk geland in dit miniscuul land, met een prachtige vlieghaven dat omringd is door woestijn. Met nostalgie denk ik terug aan deze ochtend; met veel lagen kledij, dikke sokken, drie kilo wegende schoenen en nog net geen handschoenen. Eenmaal ons vliegtuig terug op zijn vier wieltjes veilig op de grond stond, liep Eileen als een gek kind naar buiten en kusten ze de grond, dankbaar dat we nog leefden. (Dit is misschien wel of misschien niet overdreven (a)).

Anyway. We lopen daar naar buiten, helemaal enthousiast dat we vlucht nummer één van de zovelen achter de rug hadden, is het precies alsof we in een subtropisch zwembad binnen zijn gelopen. Oh, wacht. We waren wel degelijk aangekomen in Qatar. Bedenk dan wel even de kleine details weg (zoals dat we niet in bikini stonden, geen handdoek bij hadden en .. errr .. Er ook helemaal geen water te bespeuren was). We verklaren ons nader; het stonk er naar chloor, het was hier al donker om 18 uur doordat het hier (bijna) winter is en het nog maar liefst een 30-tal graden is. Brrr!

De luchthaven is hier verder prachtig. Zo new & shiny. Het is the place to be om ons te bekeuren tot de islam. We hebben al minstens twee moskees tegen gekomen hier! Eileen is overigens ook al naar het toilet geweest hier. Interessant, éh? Ik zeg: ja! Doordat er blijkbaar niet al teveel toiletpapier aanwezig was, maar wel een douchekop om haar poepie mee af te vegen. (Sorry, toiletpapier, dat ik je nooit echt gewaardeerd heb.)

Nadat we al snel alle winkels hebben bekeken, besloten we even gek te doen. Gewoon, iets heel zot te doen: van een drinkwaterkraan een slok nemen. Wayoo! Gekke dingen, toch?

Btw, Vincent, de iPhone 5s is hier vrij te verkrijgen :3

Liefs,

Yoni & Eileen.


* (dat is de hoofstad van Qatar, ergens onder Iran en een zee. Excuses, geen zee, maar een Golf. De Perzische golf.)

No comments:

Post a Comment